fredag 28 november 2008

Theme Time Radio Hour är tillbaka


Jag har aldrig varit någon radiofantast. Det har sällan hänt att jag självmant satt på radion och sedan internet blev tillgängligt för allmänheten har jag inte sett någon egentlig anledning att lyssna på radio överhuvudtaget. På internet finns nästan all musik som någonsin har spelats in och för den som gillar att lyssna på pratiga radioprogram finns det många lysande podcasts och webbradiostationer att lyssna på. Det bästa radioprogram jag någonsin har hört är Bob Dylans Theme Time Radio Hour. Han har gjort programmet under flera år och för några veckor sedan drog den tredje säsongen av programmet igång.

Varje avsnitt av Theme Time Radio Hour börjar med ett fantastiskt intro. En kvinna med en fantastisk röst säger ”It’s night time in the big city” följt av något extremt coolt som är unikt för varje avsnitt och avslutar med ”It’s Theme Time Radio Hour with your host Bob Dylan” till tonerna av mystisk jazz. Bob Dylan sätter stämningen direkt.

Theme Time Radio Hour är ett timslångt program där Dylan spelar och pratar om låtar på ett visst tema. Den här säsongen har han bl.a. haft teman som Money, Blood och Beginnings, Middles and Ends. Dylan har en fantastisk musiksmak och plockar vilt låtar från hela musikhistorien. Tonvikten ligger på uråldrig blues, jazz och gospel men han drar sig inte för att spela ska, hiphop eller nyare musik. Mellan låtarna berättar Dylan anekdoter, svarar på läsarbrev och droppar coola one-liners. Bob Dylan har en fantastisk radioröst och det är väldigt skönt att lyssna på honom. Det märks att han har väldigt kul när han gör programmet och ofta är han sjukt rolig med sin torra humor. Jag tror inte ens att man behöver uppskatta Dylan och hans musik för att älska det här radioprogrammet.

Att lyssna på Theme Time Radio Hour är fantastiskt, men tyvärr kan det vara svårt att få tag på de nya programmen. Om du vill lyssna på programmet men inte lyckas hitta det någonstans kan du höra av dig till mig så ska jag gladeligen berätta hur man får tag i de senaste episoderna. Alla borde nämligen lyssna.

6 kommentarer:

Gust sa...

Jag hittade ett avsnitt på Spotify, som handlade om tåg. Underbart program.

Jag är lokförare, kör godståg, så speciellt uppskattade jag Dylan's hälsning i slutet av låt #8, Freight Train Boogie; "...So all of you guys haulin' freight, good job fellows".

Hittade även ett mkt bra Halloween-avsnitt, men där tar det stopp. Hittar inga fler på Spotify.

Signade upp mig på xm-radio, men hittar inga avsnitt där, så, du får gärna hjälpa mig!

Anonym sa...

Jag laddar ner alla avsnitt från bloggen:

http://www.mp33pm.co.uk/

Avsnitten kommer upp där väldigt snabbt. En del tycker att det är omständligt att ladda ner därifrån, men om man följer anvisningarna är det inga som helst problem. Och nedladdningshastigheterna är väldigt höga!

Mycket nöje!

Gust sa...

Tack! Lite bökigt var det, men definitivt värt besväret. Nu ska jag ladda min spelare med lite kvalitetsradio.

Ska bli skönt att slippa de självupptagna barnen på P3 och deras skivbolagsvänliga låtlistor, samt den hjärndöda nattradion på P4 ett tag framöver.

iris sa...

åh! åh! jag vet inte, men det här kan vara det bästa tipset! tusen, tusen och åter tusen tack :) <3 !

iris sa...

oj. nu kändes det där lite väl... angeläget. men jag menar verkligen tack. bara som typ... tack. haha :D

Samuel W sa...

En Briljant Show med en Briljant Man. Hittade en sida där man laddar ner bus-enkelt...

Jag kände bara till det avsnitten som fanns med på "together through life". Men den här mannen är verkligen uber-produktiv. Rekommenderar varmt att man kollar in nedan länk...


http://croz.fm/pages/ttrh.html