fredag 23 januari 2009

Ön vill ha dig tillbaka


Kommer du ihåg vad som hände i den förra säsongen av LOST? Det var nästan ett helt år sedan ön försvann och sedan dess har jag sett mycket TV och film. Den här veckan har den femte – och hett efterlängtade – säsongen av LOST haft premiär på amerikansk TV med ett matigt dubbelavsnitt.

Det tar inte lång tid förrän man börjar minnas alla karaktärer och händelser. På några minuter är jag återigen indragen i vår tids största TV-mysterium. Jag sitter fastnaglad framför TVn och fascineras av alla konstigheter. Ön hoppar fram och tillbaka i tiden och de som har fått lämna ön försöker ihärdigt att komma tillbaka. Hurley är tjock, Jack går på tabletter, Locke har ett uppdrag och Desmond beger sig till Oxford. Det är mycket spännande.

Jag har följt LOST sedan det första avsnittet och snöade snabbt in på serien. LOST hade en väldigt stark första säsong och sedan följde några halvtråkiga och omotiverade säsonger. Den senaste säsongen var däremot riktigt bra och jag är väldigt glad över att LOST är tillbaka på rätt spår. Den femte säsongen är den näst sista och serien börjar alltså närma sig sitt slut. Än verkar vi inte få några egentliga svar på vad som verkligen händer på ön, men det här är onekligen början på slutet. Ett slut som jag tror kommer knäcka det mesta.

Jag har alltid sett LOST samtidigt som min mamma på svensk TV. Efter avsnitten brukar vi ringa upp varandra och diskutera. När det gäller LOST är hon mer insatt än mig och det brukar vara nördiga och trevliga telefonsamtal. När den femte säsongen drog igång bestämde jag mig dock för att följa serien via nätet. Det dröjer nämligen hela två månader innan säsongen börjar på TV4 och den nya sändningstiden – tisdagar 22.40 – är usel. Jag kan helt enkelt inte vänta så länge för att få min fix mystik och smutsiga öbor. Sorry, mamma.

2 kommentarer:

Yavie sa...

Tänkte väl att nån med sån bra smak som du även är ett LOSTfan. :)

Anonym sa...

Svikers!