torsdag 19 mars 2009

The Inbetweeners


Du går i skolan. Du är inte tillräckligt cool för att accepteras av det coola gänget men du är inte töntig nog för att passa in med de töntiga kidsen. Du är en inbetweener, och den perfekta TV-serien för dig är den brittiska serien The Inbetweeners. Efter Skins och Sugar Rush vet vi att brittiska ungdomsserier skiljer sig mycket från de amerikanska motsvarigheterna. De är ärligare, grövre och coolare. Och ofta mycket bättre. The Inbetweeners hade premiär förra våren och hittills har en säsong med sex avsnitt visats. Men det kommer garanterat mer. The Inbetweeners är en hit.

Will har nyss börjat på en ny skola. Han kommer dit med portfölj och iklädd kostym. Will jobbar hårt för att bli accepterad men det visar sig vara väldigt svårt. Han tvingar sig in i ett gäng av inbetweeners och tillsammans ägnar de sig åt typiska ungdomsaktiviteter. De super, skolkar, går på skolfester och åker på sunkig camping. De kommer aldrig någonsin bli populära, men de ger inte upp tankarna på att få de snyggaste och mest populära tjejerna och det mesta de gör slutar i total katastrof. Det är speedat, galet och genomfört med mycket charm. Avsnitten är lika korta som de flesta amerikanska komediserier, drygt 20 minuter per avsnitt, och att se hela serien tar bara drygt två timmar. Det är det värt.

The Inbetweeners påminner om några av de bättre amerikanska high school-komedier som har gjorts de senaste åren. Men ungdomarna skriker ”Wanker!” till varandra, vilket gör upplevelsen till något nytt och spännande. Som soundtrack används korta snuttar från låtar med bland annat Jamie T och Lily Allen. Det känns helt enkelt väldigt hemtrevligt. Humorn ligger hela tiden på gränsen till billig och dålig, men så länge de inte passerar gränsen (vilket de inte gör) är det väldigt underhållande. Förra året vann The Inbetweeners pris för Best New British Television Comedy på British Comedy Awards, och det verkar som att britterna är väldigt förtjusta i serien. Skådespelarna är hyfsat duktiga och ungdomarna känns trovärdiga. The Inbetweeners är helt klart en sevärd serie. Den andra säsongen av The Inbetweeners kommer börja sändas i början av april. Det ser jag fram emot.Jag tackar Stekspaden för tipset om den här serien. Om du också vill tipsa om något är det bara att höra av sig. Jag blir bara glad.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Trevligt att du gillade mitt tips. Du har alltså redan hunnit se alla avsnitt? Det är förstås lite tv-torka just nu så två timmar lättsmält engelsk komedi är inget att sitta och tjuvhålla på.
Själv kollar jag ifatt It's always sunny in Philadelphia. Småmysig men ganska ojämn komedi om fyra vänner som totalt saknar all form av empati.

Henrik Valentin sa...

Jepp, The Inbetweeners var snabbt avklarad.

Jag har sett alla avsnitt av It's always sunny in Philadelphia. Det är inte någon favorit, men när det är bra är det väldigt bra. Men tyvärr är serien väldigt ojämn, som du ju påpekar.

Ta en titt på Eastbound & Down om du gillar den typen av humor. Sista avsnittet (#6) kommer på måndag. Brutal HBO-humor med bra skådespelare!

Anonym sa...

Jävligt rolig serie, speciellt andra avsnittet när dom anklagar den ena snubbens farsa för att vara både pedofil och bög. Mer sånt, gör det lite roligare att fördriva tiden här på Bäckomberga/Erik

Henrik Valentin sa...

Hej Erik!
Jag ska försöka hitta något annat kul åt dig. Det finns en brittisk serie som heter Peep Show. Den är helt och hållet sinnessjuk. Den borde du nog gilla.

Kul att du skriver. "Jag är inspärrad från dag till natt", haha. Ha det bra!