måndag 31 augusti 2009

Finpop drar till Kanada


Jag vaknade i natt av att min katt, Sixten, väckte mig. Då slog det mig. Jag hade inte riktigt kunnat greppa det tidigare och jag började inse vad jag har gett mig in på. Imorgon flyger jag till Toronto. Jag ska plugga ett läsår på Queen’s University i universitetsstaden Kingston, Ontario. Det är stort. Alla jag har berättat det för tycker att det är häftigt och imponerande. Och det är det. Mestadels känns det kul och spännande, men självklart känner jag mig lite orolig också. Jag kommer inte bli väckt av Sixten förrän nästa sommar. Det kommer bli tungt och jobbigt. Men min erfarenhet är att livet är ganska så jävla jobbigt var man än befinner sig. Skillnaden mellan att vara ensam i Kingston är nog inte så stor jämfört med att vara ensam i Uppsala. Hur det här påverkar Finpop vet jag inte. Jag tänker fortsätta skriva. Jag lovar att gå mycket på bio och rapportera om skön, ny musik. Ni blir inte av med mig så lätt!

Dagen till ära har Jamie T’s nya EP, Chaka Demus EP, landat. Den förra EPn, Sticks’n’Stones EP, släpptes på min födelsedag och den här släpps min sista dag i Sverige. Det känns som att jag och Jamie hör ihop. Chaka Demus består av fyra grymma låtar: den catchiga singeln Chaka Demus, den beroendeframkallande Forget Me Not (The Love I Knew Before I Grew), den finstämda och oväntat vackra Planning Spontaneity och den klassiskt tillbakalutade J.T.-låten When They Are Gone (for Tim). Jag tycker att det är fyra fantastiska låtar. Jamie kan inte göra ett fel och jag menar allvar när jag säger att jag älskar honom. Vill du också lyssna på Chaka Demus EPn föreslår jag att du kollar in den på Spotify.

Nästa måndag kommer till slut det nya Jamie-albumet Kings & Queens. Jag har försökt att hålla mig ifrån Jamie den senaste månaden och försökt sänka mina förväntningar. Men det går inte. Jag älskar grabbjäveln och jag är övertygad om att det är årets album som vi har att vänta. Det känns faktiskt mer nervöst att vänta på Kings & Queens än inför min stundande Kanadaresa. Väntan är jobbig och medan vi rastlöst går runt och väntar släpps en ny låt från albumet varje dag på The Sun-sajten. Idag är det den svängiga 368 som kommer öppna Queens & Kings som man kan höra. Med Chaka Demus i hörlurarna kommer jag lugnt passera tullarna.

När vi hörs igen är jag på andra sidan Atlanten. Förhoppningsvis mår jag bra och har något kul att berätta om. Keep it real, så länge!

6 kommentarer:

Anton sa...

Vad ska du plugga i Kanada?

Joe sa...

Lycka till!

Henrik Valentin sa...

Tack, Joe! :)

Jag ska plugga kemi. Förhoppningsvis på avancerad nivå. Vill ha en ordentlig utmaning. Men det är inte klart vilka kurser som jag får läsa. Det är det största orosmomentet just nu. Men kemi är inte populärt någonstans, så det borde finnas plats på kurserna, och med mina betyg borde jag tas emot med öppna armar. Hoppas jag...

Anton sa...

Ok! Då önskar även jag lycka till!

Anton sa...

Hoppas förresten att det inte var Breaking Bad som inspirerade till att plugga kemi.

Anonym sa...

nee du anton de vaju palle från wimans!;Dhaha